Članstvo

Biker Friendly Association Serbia ( BIFAS )

Asocijacija ”Biker Friendly Serbia” je neformalna NVO organizacija koja ima za cilj da našu zemlju što bolje predstavi i približi stranim državljanima, da pruži potrebne informacije, podršku i pomoć na putu. Želimo da se bajkeri zaustave na proputovanju kroz našu zemlju, upoznaju kulturu, običaje i prirodna bogatstva.

Biker-friendly-Serbia-logo-2Šta je ”Biker-friendly”?

Biker friendly je turistička oznaka koju svi bajkeri u svetu prepoznaju kao mesto gde mogu da očekuju usluge prilagođene njihovim potrebama.

Kada su u pitanju hoteli, hosteli, private kuće i slično ‘’Biker friendly’’ podrazumeva;

– Osiguran parking,

-Mogućnost jednog noćenja,

-Kvalitetna hrana, pre svega doručak.

 

Restorani treba da pre svega predstvaljaju našu tradiciju sa podrazumevanim tradicionalnim jelovnikom. Uslov da turističke destinacije i lokacije u Srbiji budu  ”Biker friendly” lokacije je osiguran parking za motocikle.

Kada su u pitanju ostale usluge servisnog karaktera i pomoć na putu ‘’Biker friendly’’ podrazumeva usluge koje su jednako ili usko specijalizovane i namenjene motociklima i motociklistima.

Auto moto kampovi takođe podrazumevaju usluge kao što su mogućnost smeštaja u brvnarama ili neki drugi oblik smeštaja unutar kampa. Prostor namenjen za smeštaj šatora, takođe mora biti deo kampa. Struja, voda i toalet su obavezan deo kampa. Obzirom da je bezbednost na prvom mestu, auto-moto kamp bi trebao da ima neki vid fizičko-tehničkog obezbeđenja.

Zašto je parking za motocikle bitan?

Motocikli koje bajkeri koriste za putovanja su pre svega atraktivni, zanimljivi ljudima, a vrednostim im se kreće od nekoliko hiljada do desetine hiljada evra te kao takvi mogu biti oštećeni ukoliko parking mesto nije osugurano nekim sigurnosnim vidom zaštite.

Ovaj projekat pokreće specijalizovani regionalni  web sajt www.motoskupovi.com koji godišnje poseti preko 400.000 motociklista.

Koliki je potencijal moto-turizma?

Kroz Srbiju godišnje prođe oko 30.000 motocikala sa stranim registrarskim oznakama. Ova broj je neuporedo manji sa brojem motocikala koji prođe kroz Austriju, Mađarsku, Rumuniju…. Više o moto turizmu možete pogledati >>>OVDE

Kada je reč o domaćim bajkerima oni samo za jedan vikend u sezoni potroše preko pola miliona evra.

Ovaj tekst je informativnog karaktera i cilj mu je da sagleda zainteresovanost domaćih privrednih subjekata za ovakav vid saradnje, odnosno zainteresovanost pružanja usluga određenom tipu gosta.

Podrška !

Pozivamo zainteresovane moto klubove da nam se priključe kako bi izgradili mrežu podrške i pomoći. Ova mreža je namenjena bajkerima van naše zemlje. Više o podršci možete pročitati >>OVDE

Članstvo!

Cena članstva je 15 (petnaest) evra, u dinarskoj protivrednosti na godišnjem nivou. Vaša delatnost će dobiti posebne stranice na sajtu koje uključuju tekstove, ilustracije, fotografije, Google lokaciju i direktan kontakt posetioca sa članom ”Biker friendly” Asocijacije bez posredovanja web sajta. Cilj je da nas prvenstveno vidi Evropa ali i ostali deo sveta.

Preporučujemo da vaše članstvo shvatite kao aktivno učešće u projektu. Pod aktivnim učešćem podrazumevamo vaše angažovanje u osmišljavanju mesčnih, sezonskih ili godišnjih akcija ili posebnih ponuda koje bi podstakle nekoga da baš vas poseti.

Naš posao je da dopremo do stranog turiste/bajkera da maksimalno reklmiramo i budemo prisutni na društvenim mrežama, a na Vama je da ostavite utisak dobrog domaćina.

Biker friendly Serbia nije samo mesto gde se može pronaći avantura, dobar put za vožnju, prenoćište, već mesto koje će pokazati naša prirodna bogatstva, bogatu istoriju i kulturu jednog ponosnog naroda.

Dokument o uzajamnom sporazumu o saradnji (nije obavezan), možete preuzeti na linku ispod.

SPORAZUM O SARADNJI BIFAS

BUDITE DEO BIKER FRIENDLY ASOCIJACIJE

Ukoliko ste više zainteresovani, Budite slobodni da me kontaktirate,

Ivan Mitrović, Novi Sad

Kont.tel.064/508-72-82

Kont.mail : bikerfriendlyserbia@gmail.com